Великобритания си взе последно сбогом с кралица Елизабет II, съобщава Би

...
Великобритания си взе последно сбогом с кралица Елизабет II, съобщава Би
Коментари Харесай

Великобритания си взе последно сбогом с кралица Елизабет Втора


Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II,  съобщава Би Би Си.

 Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II - 2 Държавното заравяне на кралицата стартира 11:00 локално време в Уестминстърското абатство в центъра на Лондон. На него участваха 2000 души . Две от децата на принц Уилям, 9-годишният принц Джордж и сестра му, 7-годишната принцеса Шарлот, също участваха на погребението на кралицата.

Световни водачи и задгранични кралски особи също причислиха, с цел да отдадат респект към най-дълго управлявалият монарх в британската история.

 Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II - 3

Крал Чарлз III съобщи, че е бил разчувстван от броя на хората, пристигнали да отдадат респект към майка му.   " През последните 10 дни жена ми и аз бяхме толкоз надълбоко трогнати от многото известия за съболезнования и поддръжка, които получихме от тази страна и от целия свят ", добави кралят.

Церемонията продължи през целия ден. Камбаните на Уетминстърското абатство удариха 96 пъти.  Припомняме, че кралица Елизабет II умря на 8 септември на 96-годишна възраст в замъка Балморал, Шотландия. Броени дни преди гибелта си тя назначи Лиз Тръс за министър-председател на Англия. След гибелта на кралицата на трона седна първородният ѝ наследник Чарлз III.

Ковчегът с тялото на кралицата бе изложен в началото в Шотландия, а по-късно и в Лондон, с цел да могат нейните жители да изразят респект към нея. Британските жители се редяха с часове на опашки, с цел да си вземат последно довиждане с монарха.

 Англия си взе последно довиждане с кралица Елизабет II - 4

В Лондон, от името на България, на погребението участваха президентът Румен Радев със брачната половинка си Десислава Радева, както и бившият монарх и някогашен министър председател на страната Симеон Сакскобургготски, който е в родствена връзка с династията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР